KMKK

2015.02.21 10:07

Sajtóközlemény

Jász-Nagykun-Szolnok megye városaiban az autóbuszos közösségi közlekedés hálózati elemeinek komplex fejlesztése”

Széchenyi 2020 című ÉAOP-3.1.4/A-11-2012-0003 számú nyertes pályázata által

 

Megítélt Európai Unió által nyújtott támogatás:
381 926 736.- Ft

Elszámolható összköltség:
402 028 144.- Ft

A pályázat megvalósításával a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. leányvállalataként a Jászkun Volán Zrt. folytatja rendszerfejlesztési programját. A Jászkun Volán Zrt. az Észak-Alföldi Operatív Program Közösségi közlekedés fejlesztése tárgyú pályázathoz az ÉAOP-3.1.4/A-11 kódszámú pályázati felhívás alapján pályázatot nyújtott be 2012. áprilisban

 

A pályázat olyan komplex elektronikus jegyértékesítési, pályaudvari épületrekonstrukciós, utas-tájékoztatási és térfigyelő rendszer fejlesztés megvalósítására irányul, amelynek stratégiai célja az utasbarát, magas színvonalú és akadálymentesített szolgáltatások megvalósítása, kiterjesztése a Jászkun Volán Zrt. teljes szolgáltatási területén. A projekt többek között magába foglal egy jelentős infrastruktúra-fejlesztést, valamint a mai kor kihívásainak megfelelő utas tájékoztatási technológia kiépítését. A Jászkun Volán Zrt. már a projekt tervezésekor felkereste az érintett városok vezetőit és közösen mérték fel a térség lakosainak, utasainak igényeit. A beruházás jelentős szolgáltatási színvonal emelkedéssel jár, és reményeink szerint hozzájárul a szolgáltatásainkat igénybe vevők komfortosabb mindennapi utazásához.

A megvalósítás két ütemben zajlik, ennek megfelelően két közbeszerzést bonyolítottunk le. Az első az építési részre vonatkozott, melynek tartalma: Karcag, Kunszentmárton, Tiszafüred és Törökszentmiklós városokban az autóbusz-állomások épületrekonstrukciója. Ennek kiemelt elemei az épület, valamint a közlekedő utak burkolatának felújítása, továbbá az infokommunikációs és fizikai akadálymentesítés teljes körű megvalósítása.

Tiszafüred, autóbusz-állomás: meglévő autóbusz állomás épület felújítási, átalakítási és komplex akadálymentesítési munkái  (hasznos alapterület összesen: 319,82 m², az átalakítással érintett alapterület: 43,54 m², a felújított váróterem + közlekedő: 72,36 m², vizes csoportok kialakítása, komplex akadálymentesítés, meglévő külső járdaburkolat felújítása).

 

Karcag, autóbusz-állomás: meglévő autóbusz állomás épület felújítási, átalakítási és komplex akadálymentesítési munkái: (hasznos alapterület összesen: 433,05 m², járulékos alapterület: 138,35 m², vizes csoportok kialakítása, komplex akadálymentesítés, meglévő külső burkolatrendszer teljes körű felújítása).

Kuns

Törökszentmiklós, autóbusz-állomás: meglévő autóbusz állomás épület felújítási, átalakítási és komplex akadálymentesítési munkái: (hasznos alapterület összesen: 305,76 m², az átalakítással érintett alapterület: 76,45 m², a felújított váró: 87,47 m², vizes csoportok kialakítása, komplex akadálymentesítés, meglévő külső járdaburkolat felújítása).

Az utasaink szeptembertől ezen autóbusz-állomások teljes egészét igénybe vehették.

A megvalósítás során cél volt, hogy a szeptemberi iskolakezdésre az építési munkák elkészüljenek. Három helyszínen ez sikerült is Törökszentmiklóson, Tiszafüreden és Karcagon már a műszaki átadás-átvétel is lezajlott. Az építési munkák kivitelezője a Szilasi és Társa Kft.

A beruházás második lépcsője az állomási dinamikus utas-tájékoztatás megvalósítása és térfigyelő rendszer kiépítése. 

törökszentmiklós, autóbusz-állomás: meglévő autóbusz állomás épület felújítási, átalakítási és komplex akadálymentesítési munkái: (hasznos alapterület összesen: 292,61 m², az átalakítással érintett alapterület: 25,20 m², a felújított váró: 70,18 m², vizes csoportok kialakítása, komplex akadálymentesítés, meglévő külső burkolatrendszer teljes körű átalakítása)

 

Projekt célja: az állomási, dinamikus utas-tájékoztatás, valamint térfigyelő rendszer kiépítése. A fejlesztés 11 település - Jászberény, Törökszentmiklós, Kunszentmárton, Mezőtúr, Kisújszállás, Karcag, Tiszafüred, Jászapáti, Kunhegyes, Túrkeve és Abádszalók - autóbusz-állomását érinti.

A fejlesztés eredményeként a pályaudvari utas-tájékoztatás során biztosított lesz az érkező és induló járatinformációk dinamikus adatokon alapuló vizuális és audio-alapú szolgáltatása. Ennek érdekében 9 db LCD kijelző vezérlővel, 1 db pályaudvari LCD integráció (Jászapáti), 47 db 2 soros indítóállási LED-kijelző, 10 db pályaudvari vezérlés, hangosítás kerül kiépítésre.

A térfigyelő rendszer, a biztonsági kamerák alkalmazásának célja a kiépítendő informatikai, utas-tájékoztató rendszer, valamint az utasok, autóbuszok, és az épület védelme: Törökszentmiklós, Kunszentmárton, Tiszafüred, Karcag, Kisújszállás, Mezőtúr, Jászapáti, Kunhegyes, Túrkeve, Abádszalók, Jászberény autóbusz-állomásokon.

Az utas-tájékoztatási és térfigyelő rendszer kivitelezője a T-Systems Magyarország Zrt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Egyesülési Terv

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság és a többségi tulajdonában álló leánytársaságai, az Agria Volán Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság, a Hatvani Volán Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság, a Jászkun Volán Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság, a Mátra Volán Autóbusz-Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság, és a Nógrád Volán Autóbusz-Közlekedési Zártkörűen működő Részvénytársaság 2014. december 31-én beolvadással egyesül!

Az egyes jogi személyek átalakulásáról szóló 2013. évi CLXXVI. törvény 25.§ (4) bekezdése alapján honlapunkon biztosítjuk az egyesülési (átalakulási) terv és melléklete ingyenes megismerhetőségét, letölthetőségét azzal, hogy azokat a társaságunk székhelyén írásban is megtekinthetik.

 

Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben nem kívánnak a jogutód társaság részvényesei lenni, úgy ezen szándékukat 2014. július 27-én 10:00 óráig leadott nyilatkozatukkal jelezhetik társaságunk székhelyén, illetve az Önök részére eljuttatott nyilatkozat postai úton történő visszaküldésével, valamint a részvények értékesítésre történő felajánlásával.

Az egyesülő részvénytársaságok utolsó három évre vonatkozó, számviteli törvény szerinti beszámolói letölthetők a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat honlapjáról a https://e-beszamolo.kim.gov.hu/ címről, valamint a társaság székhelyén is megismerhetik azokat.

Az Egyesülési tervet a társaságok érintett felügyelőbizottságai ellenőrizték és elfogadásra javasolták, valamint független könyvvizsgáló ellenőrizte és auditálta. 

Uti Csaba Mihály
vezérigazgató

A KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és leánytársaságai,

az Agria Volán Zrt., a Hatvani Volán Zrt., a Jászkun Volán Zrt.,

a Mátra Volán Zrt. és a Nógrád Volán Zrt. Egyesülési Terve.PDF

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015. március havi bérletek érvényességének meghosszabbítása

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy tekintettel a húsvéti ünnepekre a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2015. márciusi helyközi és helyi havi és helyközi március második félhavi bérleteinek érvényességi ideje 2015. április 7, kedd 24:00 óráig meghosszabbodik!

A 2015. március havi bérletek ezen időpontig érvényesek, utazáshoz felhasználhatók!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében a húsvéti ünnepek miatt a bérletpénztárak előtti sorban állás, és különösen az autóbuszokon az utasforgalmi csúcsidőszaki torlódások, késések csök­kentése illetve elkerülése érdekében érvényesek a 2015. március havi bérletek 2 nappal tovább.

Felhívjuk továbbá Kedves Utasaink figyelmét, hogy a 2015. április havi bérletvásárlást lehetőleg ne az utasforgalmi csúcs­időszakra (tanítási, időszaki munkanap reggelre) ütemezzék, illetve ne várjanak az előző havi bérletük érvényességének lejártáig, így előre elkerülhetik a bérletpénztárak előtti hosszas sorbaállást, várakozást! Kérjük, váltsák meg bérletüket még időben!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Menetrendi tájékoztató | Érvényes: 2015. április 1-8 között

Helyközi autóbusz menetrend kiegészítése
1-es kötet: Jász-Nagykun-Szolnok megye
2-es kötet: Heves megye | 3-as kötet: Nógrád megye

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti helyközi (országos, elővárosi, regionális), illetve Szolnok város helyi autóbuszjáratok közlekedési rendje a húsvéti ünnepek körüli napokon az országos menetrendi naptárnak megfelelően a következő:

2015. április 1, szerda: munkanap, a hét utolsó iskolai előadási napja.

2015. április 2, csütörtök: tanszünetes munkanap.

2015. április 3, péntek: tanszünetes munkanap.

2015. április 4, szombat: szabadnap.

2015. április 5, vasárnap: munkaszüneti nap | Húsvét.

2015. április 6, hétfő: munkaszüneti nap | Húsvét.

2015. április 7, kedd: tanszünetes munkanap.

2015. április 8, szerda: munkanap, a hét első iskolai előadási napja.

 

Az alap- és középfokú oktatási intézményekben a tavaszi iskolai szünet 2015. április 2-7-ig tart.

 

Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében az utazás megkezdése előtt célszerű tájékozódni! A buszállomások forgalmi szolgálatai és a járatokon a buszvezetők készséggel tájékoztatják Önöket!

Köszönjük, hogy velünk utaznak!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Vissza