hvg közlekedés

2015.02.21 10:02

Jön Putyin, de még lehet közlekedni Budapesten

Egyelőre nincsenek komoly fennakadások a forgalomban Budapesten, de a lezárt részek és a több helyen elrendelt megállási tilalom miatt nem lehet most rutinból vezetni. Indulás előtt érdemes tájékozódni autósoknak és tömegközlekedőknek egyaránt. Délután viszont forrósodhat a helyzet.

 

A City Taxi információi szerint 12 óra után viszonylag gyér volt a forgalom Budapest belvárosában, és jól járhatóak voltak azok a részek, amelyeket nem érintett lezárás vagy más forgalomkorlátozás.

A Parlament és környékén zárva van a Markó utca-Szemere utca-Báthory utca-Vértanúk tere-Garibaldi utca által határolt terület. A pesti alsó rakpart még jól járható, az Országház alatti szakaszon is. Ugyancsak akadálytalan a budai alsó rakpart forgalma.

Szintén jól járható még a ferihegyi gyorsforgalmi út.

A Belvárosban megállási tilalom van a Bajcsy-Zsilinszky úton, a József Attila utcában, a Széchenyi téren, valamint az Andrássy úton, de a forgalom folyamatos.

A kisföldalattit buszokkal pótolják, a 2-es metró pedig nem áll meg a Kossuth téren, csak áthalad ott.

Balesetről a City Taxi diszpécserei nem kaptak hírt a déli órákban.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Putyin miatti tüntetés: így változnak a BKV-járatok

Hétfő délután Putyin látogatása miatt tartanak tüntetést, ezért több járat vonala is módosul.

 

Hétfő délután vonulásos demonstrációt tartanak Budapest belvárosában a Keleti pályaudvartól a Nyugati pályaudvarig Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása miatt, ezért várhatóan több útszakaszt is lezárnak rövid időre. A demonstráció útvonalán a keresztforgalomban néhány perces korlátozásokra kell számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek, ezért több tömegközlekedési járaton is változások lesznek. 

A rendezvény résztvevői a Keleti pályaudvarnál gyülekeznek, ahonnan a Baross tér–Rákóczi út–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati pályaudvar–Bajcsy-Zsilinszky út  útvonalon haladnak. A vonulás után a demonstrálók a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky utca torkolatánál tartanak rendezvényt. Ennek előkészítő és bontási munkái miatt várhatóan 17 és 23 óra között a Bajcsy-Zsilinszky utat lezárják a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között.

A demonstráció miatt február 16-án, hétfőn délután várhatóan öt és fél 6 között nem áll meg a Keleti pályaudvarnál a 20E autóbusz, a 30-as, 30A, és 230-as autóbuszok pedig a Verseny utca megállót is kihagyják.

Az 5-ös, 7-es, 7E, 107-es, 110-es, 112-es, 133-as, 178-as, 233-as, 239-es autóbuszok mindkét irányban a Rákóczi út–Kerepesi út–Dózsa György út–Thököly út érintésével haladnak, a buszokra a metrópótló buszok megállójában lehet fel- illetve leszállni a Kerepesi úton a Keletinél.

A 8-as és 178-as autóbusz terelve fog közlekedni, nem érintik a Keleti pályaudvar M végállomást. Ideiglenesen a Keleti pályaudvar M elnevezésű megállóban lehet fel-, illetve leszállni a metrópótló autóbusz megállóhelyén a Kerepesi úton, illetve a 30-as, a 30A és a 230-as buszok megállójában.

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma azt indokolttá teszi, a 73-as és a 76-os trolibusz módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar M helyett az Ötvenhatosok tere felé közlekedik. Az Ötvenhatosok tere felé kimaradnak a Munkás utca és a Keleti pályaudvar M megállóhelyek, valamint a Keleti pályaudvar M végállomás.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Újabb lezárás: most az M0-s egyik felhajtójánál

Csütörtöktől várhatóan július közepéig lezárják az M0-s törökbálinti csomópontjának egyik felhajtóját.

 

Csütörtök reggel lezárják az M0-s autóút Törökbálint-bevásárlóközpont csomópontjának egyik felhajtó ágát, az M1-es autópálya irányában – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-t.

A felhajtó ág lezárása miatt az autósok az M1-es irányába az M7-es csomópont felé tudnak kerülni. A korlátozás várhatóan július közepéig, az új felhajtó megnyitásáig tart – olvasható a NIF közleményében.

A csomópont lehajtó ágát továbbra is használhatják a gépjárművezetők, így Törökbálint és a bevásárlóközpont is elérhető várhatóan 4-5 hétig közvetlenül az M0-sról. Hozzátették: az M0-sra az M7-es felé továbbra is fel lehet hajtani, és a bevásárlóközpont is elérhető marad Törökbálint felől.

 

A NIF arra kéri az ezen a szakaszon közlekedőket, hogy figyeljék a jelzéseket. Közölték: az M0-snak az M7-es és M1-es közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszán a meglévő kétszer kétsávos autóút forgalmának fenntartása mellett, a bal pálya kiépítésével, kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A fejlesztés eredményeként 2015 őszétől az M3-as és Győr irányába is három forgalmi és leállósávot használhatnak az autósok.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85 százalék európai uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósul meg, több mint 6 milliárd forint értékben.

 

Vissza